Med tungan rätt i mun

ambassador-andre-agassi-800x500Ibland är det de små detaljerna som gör det. När Andre Agassi hade avslutat sin karriär för gott (det tog som bekant ett tag) avslöjade han en hemlighet som han dolt väl under många år. Under början av 90-talet spelade två giganter inom tennisvärlden, Boris Becker och Andre Agassi, ofta mot varandra. Agassi, som var i början av sin karriär när Becker var i slutet på sin, hade till en början svårt att slå Becker.

Men så lade Agassi märke till något som förändrade detta övertag. Agassi lade märke till att Boris tunga samstämde med var han skulle lägga serven. På detta sätt kunde Agassi räkna ut var serven skulle hamna, genom att med sin goda syn titta på Beckers tunga. Plötsligt fick Agassi ett övertag över Becker. Men Agassi, listig som han är, insåg att han inte får på något sätt kommentera eller visa att han förstod detta. Därför gick han många gånger avsiktligt åt fel håll och släppte till och med vissa servar, för att inte Becker skulle misstänka detta. Om det hade funnits livebetting och man hade ägnat sig åt Bets på tennis på den tiden hade det kanske gått att vara listig som Agassi och vinna stora vinster.

I början av Agassis karriär spelade han bland annat mot Boris Becker, Ivan Lendl, Mats Wilander och Stefan Edberg vilka alla var rankade bättre än Agassi om man ser till vilka som räknades som världsettor totalt under dessa år. Stefan Edberg och nordamerikanen Jim Courier var två rivaler som han kämpade med under slutet av 1980-talet och första åren på 1990-talet. Lagom till att Stefan Edberg slutade kom giganten Pete Sampras in på banan. Till slut blev han världsetta 1999, då som 36 år gammal. Agassi låg 101 veckor som etta på ATP-ranking vilket är 9:e längsta perioden någonsin.

Ända fram till 2006 var Agassi med och spelade på högsta nivån. Efter detta har Roger Federer, Rafael Nadal och Novak Djokovic kämpat om att vara världsetta och konkurrensen är stenhård emellan dessa, tillsammans med andra spelare som britten Andy Murray.