Schemat för andra veckan i skid-VM 2017

Ski Paradise. St. Moritz 2017. Super-G. Nicole Schmidhofer (1)Det är inte långt kvar till VM i Lahtis 2017 där svenskarna har mycket goda chanser att göra ett bra mästerskap. På såväl dam- som herrsidan är både toppen och bredden bland svenska åkare anmärkningsvärd. Till och med starka åkare som Sofia Henriksson tvingas lämnas utanför truppen på grund av begränsade antal platser per land. Och Emil Jönsson, sprintspecialisten, får inte möjlighet att åka sprinten på grund av den hårda konkurrensen. Karl-Johan Westberg har visat sig i bättre form, tillsammans med Teodor Peterson, Calle Halfvarsson, med flera.

28 februari är det 10 km klassiskt för damer. En distans som passar Charlotte Kalla mycket bra, men också en gren där Stina Nilsson är farlig med världscupvinsten i masstart i klassisk i Val di Fiemme i januari i år i åminne.

1 mars är det 15 km klassisk stil för herrar och Johan Olsson heter svenskarnas stora hopp. Även Halfvarsson kan överraska på distansen.

2 mars kör damerna sin stafett. Stina Nilsson är farligare än någonsin tidigare och Sverige har en stjärnspäckad trupp med många åkare i god form. Detta måste tyvärr sägas om norskorna också, och det är inte otroligt att det blir en norsk-svensk fajt, inte bara i detta lopp.

3 mars är det herrstafett. Kan Johan Olsson, Marcus Hellner, Calle Halfvarsson och Jens Burman göra något? Inte alls omöjligt. Eller blir det en annan uppsättning? Daniel Richardson är också på plats och brukar tända till på mästerskap.

4 mars åker damerna 30 km. Kan Charlotte Kalla orka hela vägen? Hur är hennes form just då?

5 mars är det dags för kanske sista VM-guldförsöket på 50 km för Johan Olsson. 2013 lyckades han att vinna loppet och bryta Petter Northugs serie med vinster 2009, 2011 och senast 2015. Petter Northug är där i år, Johan Olsson är där. En synnerligen spännande kamp att se fram emot.