Schemat för första veckan i skid-VM 2017

3-176-1900x700_cNu är det snart dags för VM i Lahtis, eller Lahti. Det finns alla möjligheter att det blir en svensk medaljfest, men samtidigt är konkurrensen stenhård från Norge, Finland och Ryssland. Här kommer ett schema så att du kan hålla koll på när du ska bänka dig framför TV:n och vad som kan förväntas av de svenska åkarna.

Den 28:e februari är det sprinttävling för damerna och herrarna. I sprinttävlingen för damerna har vi det kanske största guldhoppet av alla, Stina Nilsson. Senaste året har hon vunnit många sprinttävlingar och placerat sig högt upp. I och med den senaste vinsten i världscuptävlingen i Falun, och i Tour de Ski, där hon både vann sprinten, masstarten i 15 km klassiskt och skiathlon, visade att hon är i god form. Hon är inte ensam svensk bland medaljhoppen. Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling ställer upp och kan överraska. På herrsidan i sprinten finns en Teodor Peterson som på sikt verkar hitta tillbaka till den form han haft tidigare år och Calle Halfvarsson och Emil Jönsson ska vi inte räkna bort, även om Emil har haft skadeproblem.

Den 25:e februari går skiathlon-tävlingen igång, och Charlotte Kalla liksom Stina Nilsson har båda visat stora förbättringar i klassisk stil under senaste åren och blir här mycket farliga. Halfvarsson och Hellner på herrsidan har också all potential, men frågan är hur formen och tävlingsnerverna är om tre veckor?

Den 26 februari är det stafett i sprint i klassisk stil för damer. Stina Nilsson bidrar här till att det finns goda chanser till medalj eller till och med guld. Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling är några av de alternativ som kan komma att hjälpa till att föra Sverige till pallen. 22-åriga Sofie Henriksson får inte följa med i år, men däremot har Emma Wikén och Anna Haag plats i truppen som åker till Lahtis.