ROLIGA OLYMPISKA VINTERSPELEN

Du behöver inte vara en ivrig OS-entusiast för att ha en fantastisk tid med dessa enkla vinter-OS för barn. Förutom att vara rolig kommer ett olympiskt spel på bakgården att ge dina barn ett bra träningspass och en chans att träna grova motoriska färdigheter, balans och ögonhandskoordinering. Dessutom får ni frisk luft och leker utomhus!

Vi har för närvarande snö men dessa vinter-OS för barn kan finjusteras för er som inte har det. Halva det roliga var bara att komma på evenemangen – kanske kan du komma på några egna också?

SNÖBOLLSSKYTTE

Bestäm dig för ett antal snöbollar som var och en av er kommer att skjuta och börja rulla. Om snön inte är tillräckligt våt, ta bara klumpar av snö och bryt upp dem i mindre bitar. Låt sedan ditt barn välja ut ett träd eller ett annat lämpligt mål och turas om att skjuta iväg. Ingen snö? Blanda lite smuts och vatten och sling lite lera istället! Den här är ganska uppenbar, bestäm bara var du ska tävla och mäta 100 meter. Att springa i snön är hårt arbete men, åh så kul!

BALANSSTRÅLE

En rund stock och en platt träbit är allt du behöver för detta evenemang. Sätt brädet ovanpå stocken och försök sedan stå upp och balansera på brädet så länge som möjligt. Att räkna ut en bra teknik som hjälper dig att hitta ditt centrum för balans tar både problemlösningsförmåga och lite tid men Big Naturalist var verkligen redo för utmaningen. Den här händelsen höll henne fascinerad i en halvtimme. Resultatet? Den stora naturalisten – 11 sekunder. Jag – 0 (mina stövlar var riktigt snygga men hon köpte inte den ursäkten). För yngre barn kanske du vill försöka hitta ett objekt som är lättare att balansera på, som en fallen stock. Som längdhopp men med snö. Se bara till att marken under snön inte är isig, eftersom det kan göra några dåliga (och smärtsamma) landningar. Fråga inte hur jag vet det här.

SläDTÄVLING

Lägg till lite spänning till din vanliga pulkarutin genom att använda en timer för att se vem som kan gå ner snabbast. Eller, som en variation, se vem som kan gå längst. Ingen släde? Inga problem. Prova att göra en från en kartong.

Historien börjar när 11-åriga Min Randall gör sig själv redo för att ha blivit avvisad från sitt fjärde fosterhem, strax före jul. Min övergavs “i ett tvättrum på Canadian National Exhibition” när hon var tre, och har varit i stort sett oönskad sedan dess. Hon omger sig av virtuella väggar, och talar nästan aldrig. När en oväntad räddare tar henne från socialtjänsten på ett infall och tar henne till ett varmt, kärleksfullt hushåll, vet Min bättre än att lita på sin lycka. Men hon kan inte låta bli att få sitt kalla hjärta att tina upp lite, eftersom hon tillbringar vad som för alla praktiska ändamål är hennes första riktiga jul.

Dancing Through the Snow handlar om hur det känns att bli övergiven och hur det känns att äntligen bli eftertraktad. Det handlar om att lära sig att lita på, och vad som utgör ett hem. Det handlar också om valpar, pulka, att klara av mobbare och tsunamins fasa i Indonesien. Dancing Through the Snow handlar om kärlek och släkt- och blåbärspannkakor.