ROLIGA SNÖSPEL ATT SPELA

Beroende på var du bor kan du ha några snödagar varje år, eller så kan du få veckor och veckor av snödagar varje år. Sedan finns det platser som bara får några tum snö medan andra får några meter. Oavsett mängden snö eller när du får de färska fallna flingorna, snöspel gör det desto bättre!

Några av mina bästa barndomsminnen var att leka i snön. Det fanns ingen skola och normalt hade julen kommit och gått. Jag skulle titta på vädret varje kväll med mina föräldrar bara för att se om det ens fanns en liten chans att skolan skulle ställas in följande dag. Minns du den tiden? Nu tar mina barn på sig ansvaret att “snöskåda” för att se om det blir skola eller inte.

Snö spel

Naturligtvis finns det bara så många snöänglar och snögubbar du kan göra innan du letar efter något annat att göra. Det är därför jag har bestämt mig för att dela några roliga spel för att spela i snön. Vissa kan lekas av ett barn medan andra behöver några barn eller vuxna för att leka. Jag hoppas att du njuter av dem!

Snöboll dragkamp

Detta snöspel spelas på samma sätt som den vanliga dragkampen med undantag för några snöbollar. Innan du spelar låt varje barn göra 3 snöbollar och lägg dem åt sidan. Gräv sedan ut ett dike i snön ca 1 fot bred och 2 fot lång. Det behöver bara vara djupt nog för barnen att se det. Du kan också lägga till lite matfärgning i området så att det kan ses väl. Detta kommer att fungera som mittlinjen i spelet. Dela upp dig i lag. Detta kommer att fungera även om det bara är två barn som leker. Sist, spela dragkampsspelet precis som originalet. Vilket lag som än dras ner i skyttegraven kommer att bli pelted med snöbollarna. Barn får springa för att försöka undvika snöbollarna, vilket är det som gör det ännu roligare!

Fortsätt rulla

Detta snöspel är trevligt och enkelt, ja typ. Allt du behöver är snö. Målet med detta spel är att börja med en liten snöboll ungefär lika stor som en baseboll och rulla den tills du inte kan rulla den längre. Laget med den största snöbollen är vinnaren. Du kan dela upp lagen i individer eller så kan du ha lag med fyra och fem barn, eller vuxna, som rullar snöbollen. Ett annat alternativ är att ha en tidsgräns och laget med den största snöbollen efter att tiden tagit är vinnaren. När alla har gjort sina snöbollar, kombinera dem för att göra snögubbar.

Vält pyramid

Detta snöspel kan spelas av ett barn eller dussintals. Barn kommer att behöva göra snöbollar när de försöker bygga en pyramid med dem. De kan antingen göra snöbollarna innan de börjar bygga eller så kan de göra dem när de går. Målet är att se vem som kan bygga pyramiden högst. Du kan avgöra hur många bas snöbollar du ska börja med. Fem eller så verkade alltid vara ett bra nummer för oss. Pyramiden kan bara vara en snöboll bred, men kan vara så många snöbollar höga som de kan eventuellt göra det innan den välter.