Cross-training för skidåkning

Träning är viktigt om du inte vill lämna en skidtävling redan första dagen på grund av ömma ben eller lår efter ett par åk. Övningarna kommer att hjälpa dig att tävla under längre perioder när du åker skidor och att ha mer glädje av det. Träning före säsongen hjälper dig också att förbättra dina skidåkningskunskaper.

Crossträning gör att skidåkare kan stärka musklerna i nedre delen av kroppen, t.ex. glutes, quadriceps och hamstrings. Vid skidåkning är underkroppsorganen de mest använda. Övningar bidrar också till att förbättra skidåkarens balans och rörlighet.

Skidåkare måste dock överväga lämpliga konditionsrutiner för att kunna dra nytta av de fördelar som beskrivs ovan. I den här artikeln diskuteras de mest effektiva skidträningsaktiviteterna.

Vandring och trailrunning.

Skidåkare som vill hålla sig i form under lågsäsongen bör överväga löpning eller vandring. Övningarna är både effektiva och lättillgängliga. För att påbörja sin träning behöver skidåkare bara öppna spår och skor. Du kan förbättra din kardiovaskulära hälsa, benstyrka och uthållighet genom att jogga eller vandra.

Kalvar, glutes, hamstrings och quadriceps stärks genom att korsa och klättra i ojämn terräng eller genom att täcka kilometer av den vertikala flottan. Träningen bidrar också till att förbättra smidigheten så att du kan ladda upp under skidåkningen. Som ett resultat av detta kan skidåkare som vill förbättra sin uthållighet vid skidåkning överväga att korsa träningen med vandring eller löpning.

Cykling

Cykelträning är högintensiva aeroba sporter som gör att cyklisternas hjärtan rusar och deras lungor längtar efter luft. Cykling är ett ansträngande träningspass eftersom det tröttar ut hjärtat och lungorna.

Å andra sidan bygger cykling upp benmusklerna samtidigt som hjärnan stimuleras.

Kroppens kärna, liksom underkroppen, spelar en viktig roll vid skidåkning. Cykling är fördelaktigt eftersom det håller dig upprätt genom att stärka din core. Därför kan cykling vara ett utmärkt sätt för skidåkare att skaffa sig stabilitet.

Cykling i Alperna

Den här aktiviteten innebär bergsrace på steniga stigar. Mountainbike är ett utmärkt sätt att stärka armar, axlar, core och ben. Mountainbike skördar många av samma fördelar som cykling, men du får en extra fördel i form av koordination när du cyklar i bergen.

Att cykla uppför en kulle kräver fokus när du navigerar över varierad terräng. Som ett resultat av detta kommer den ständiga vakenhet som krävs för bergscykling att hjälpa till att utbilda ditt sinne så att du kan vara alert hela tiden. Genom den utmanande terrängen i bergen lär sig sinnet dessutom att överskrida gränser.

Surfing

Surfing är en sport som liknar skidåkning. Den största skillnaden är platsen för markeringarna. Surfing efterliknar å andra sidan skidåkarnas kurviga flöde. Surfing, liksom skidåkning, kräver helkroppsrörelser för att samordna alla kroppens muskler. Vid surfing tränas till exempel överkroppen genom att trampa, och benmusklerna styr surfbrädorna när man står.

Surfing kan vara en viktig träningsövning för att stärka core, eftersom det är svårt att hålla balansen när man åker skidor. Dessutom underlättas den effektiva energitillförseln till hela kroppen av en stabil ryggrad och kraftfulla rötter som man får genom surfing.

SUP (Stand-Up Paddleboarding)

Paddleboards gör det svårare att växa och stå. För att stå och ro samtidigt måste alla kroppens muskler samarbeta. Om du vill förbättra din kroppskoordinering när du åker skidor kan paddleboarding medan du står upp kan därför vara det bästa sättet att göra det. Dessutom är trampning en fantastisk metod för att förbättra fotled och fotkänslighet.