Vilken typ av skidbindning passar bst fr min skidkning

Skidbindningar

Att hitta rätt skidbindning är viktigt. Det ger optimal prestanda, säkerhet och komfort under skidåkningen. Välj rätt beroende på åkstil och nivå för att uppnå önskad effekt och säkerhet.

Flera olika typer av skidbindningar är utformade för olika typer av skidåkning. Skillnaden kan göra stor skillnad i prestanda. Låt oss se närmare på vilka skidbindningar som är bäst för olika typer av skidåkning:

Fäste

Skidåkning utgör en av de mest populära vintersporterna runt om i världen och är ett fantastiskt sätt att få utlopp för energi och sevärdheter som du inte ser varje dag. Men när du ska köpa dina skidutrustningar bör du kunna detaljerna om hur man väljer rätt typ av bindningar, som är det viktigaste emnet för att säkerställa en säker och bekväm upplevelse på berget.

Beroende på vilken typ av skidåkning som du planerar att göra, finns det olika typer av skidbindningar som passar bäst för den situationen. Nya skidor brukar ofta komma med monterade tillspetsningsbindningar (ski fittings) proffsmonterade till dem, men det är fortfarande lurt att ta lite tid att lära sig vilken bindningsdesign dammar mest upp bergen. Majoriteten av new school-skidbindningarna har samma grundliggande princip – ett bra mekaniskföretag som står emot lateral hala movementer och eventuellt utbuktar nedför backarna.

De vanligaste typerna av skidbindningarsystem är:

  • Down Hill System (alpin) – med ISO 5355-företaget, ges alpinskyddsmekanism malnotype tillverkade för olika nivåer på alpinskismissioner från lek till proffs;
  • ”Step In” – dessa använder en bekvämmelig men robust oputenhetsdesign runt bensen;
  • ”Chain Reactive” – använder en slid leveragedsystem med montering på ski forsanering friskhetssikte;
  • ”Touring” – bredarebrussystem designades speciellt för markandskyddmidavelsasateur (backcountry skiing).

Fäststorlek

Skidbindningar är det viktigaste verktyget för att få kontroll över skidåkningen. Olika skidbindningar har olika storlekar och att få rätt storlek på din bindning är avgörande för ytan som skidorna tar emot. Det hjälper dig att bli kontroll, precision och självförtroende när du åker!

Fäststorleken motsvarar antalet millimeter som kan vara mellan bindningsfoten och den bredaste punkten på skidan mellan fram- och bakfot. Den tillgängliga storleken varierar beroende på bindningsmodellen, men vanligtvis från 60 mm till 120 mm eller mer. Dessa tal representerar den optimala utbredningen när du fyller upp hela lösskyttbultens löpare, så se till att du aldrig använder skruvar med runda huvuden, eftersom denna typ av bult vidaofta har en reducerad draghastighet i löpare som inte anpassade bommen, med andra ord, deltar i en djupt mark. Flera leverantörer kan ge instruktioner om hur man mäter skidan korrekt och vilka typer av bindningslösare som passar din modell.

Med de riktiga verktygen blir det enklare att genomföra ett smala eller justera storleken på din bindsstopp för din bindingsmodell i syfte att uppnå dina mest optimala prestanda i snön – hitta ditt perfekta passform!

Fästtyp

För att du ska åka skidor försiktigt är det viktigt att du har en skidbindning som passar dina tekniska nivåer och stil avseende längd på turnar, plattor, backar och terräng. Det finns två huvudtyper av skidfästen – pressficka och mekanisk. Välj rätt skidbindning med grundläggande kunskaper om de båda typerna som nedan beskrivs.

  • Pressficka
    Denna typ av fäste använder en motorisk prestanda för att ta tag i din fot genom att trycka ner din framsko mot stödplattan. På grund av den bekväma och sårbara slutsatsen anses detta vara det mest sannolika alternativet övergripande och rekommenderas till mindre erfarna skidåkare på jakt efter ett sömlöst äventyr i backen.
  • Mekanisk
    Mekaniska bindningar har fastare komponenter som ger nybörjare stöd under tuffare situationer (stora hopp, snabba svängar etc.). Denna typ av förband har ofta mer instellbara funktioner (flexibla lager) vilket gör dem populära bland erfarna backenybor, men vikten gör dem ofta lite osannolika i olika typer av terräng.

Åkstil

Det finns många olika typer av skidbindningar. För att veta vilken som passar dig, är det viktigt att ta hänsyn till din åkstil och skidor.

Alpin, långfärd, freestyle och backcountry är olika åkstilar som kräver olika typer av bindningar. Vi kommer att undersöka vilken bindning som passar bäst för din åkstil:

  • Alpin
  • Långfärd
  • Freestyle
  • Backcountry

Allroundåkning

Allroundåkning kräver en flexibel bindning som kan hantera både touring och park- eller backcountry skidåkning. Den bör ha en utrymmande FLEX-funktion som erbjuder anpassad dämpning och energioverföring baserat på var du åker, samtidigt som det ger dig ett smidigt övergångsstadium till olika inställningar.

Lyckligtvis har många allroundbindningsleverantörer en nischat lösning för de flesta budgetar, inklusive framdriften FR Pro 95, Head Dream 9.7 och Rossignol BC X10. Alla tre inställningar ger den flexibilitet som behövs för allroundskidåkning – från backcountry tours till rails i skogen – samt den dämpningsjustering du behöver för olika belastningssituationer och hastigheter.

Freestyleåkning

Det finns många typer av skidbindningar som passar olika typer av skidåkning. Freestyle-åkning involverar ofta parker, eldrevet eller andra tricks som kräver extra styrka och stabilitet. Så du behöver bindningar som kan leverera god prestanda på landning, samtidigt som de ger dig anpassat fotstöd och manövrerbarhet. Vanligen rekommenderas malliga bindningar med en uppladdningsstuds och höggradig progressiv stängning för att ge dig maximal prestanda freestyle-skidåkande.

Här är några olika typer av bindningar som är bäst lämpade för freestyle-åkning:

  • RacePlate: En platteform är ett bra val om du vill ha en allround bindning med undantag för din freestylering. De har lägre profil, så att du kan utföra olika tricks medan du hanterar dina landningar i parkerna.
  • Freeride-bindningsplattform: Dessa platteformsbinder är specifikt anpassade för att ge stor smidighet och utmärkt prestanda på mindre hopp, grinds och slides på sidorna av berget plattformarna är lättare men robust, plus ett flexibelt system ger tillförlitliga resultat.
  • Friktionsbindningsplattform: Denna typ av bindningsplatta har speciell teknik som erbjuder en mycket begränsad raklagerfri rörelse mellan skiinnet och bindingen själv vilket gör den mer stabil samtidigt som den ger jämn respons under galna manövrar på berget. Det bista även att minska mjukrodering mellan landningarna.

Freerideåkning

Freeride, eller friktionsåkning, betyder att du kommer att åka på många olika terränger med skidspåren. För att hitta den bästa bindningen kommer detta att hjälpa till med att förklara nödvändiga funktioner. Oavsett om du bestämmer dig för en stel eller sofistikerad binding är det viktigt att den passar din köryta, ditt skidsporters personliga styre och dina personliga förmågor som åkare.

Vilken typ av bindning: Freeride-bindningar är utrustade med en lätt men stadig dragkedja som ger lite extra prestanda i tuffa backar och puderdagar. Komforten som tillhandahålls av den uppbyggda stenens hetta plus gummifjädrande sidoskydd gör det till en idealisk binding för offpistbackemodifiering. Freeride-bindningar passerar vanligtvis i medium till stora storlekar, vilket kan vara nackdelen när du hoppar runt i parkset!

Beroende av ditt favoritskjul: Medan de flesta freeriders önskar ortsfrihet så mycket som möjligt kan andra vinna lite extra passform inom grova terrängmodeller genom att använda teknologi och specialdesignade plattor utformade med mindre begränsningar mot normal snöskule. Dessa typer av monteringssystem finns ofta på tunnare allmountainskiladapter och ger akterutseilde turer samma trevliga utseende som alpineksetsckor betyder.

Vad ska man leta efter: Fysiska storlek har en tendens att variera beroende på bryggans rymdbehov och balkanpassningsmönster, men den generella frunenteringen beror mer på valet av adapterplatta och flexdivisorer vid byggebasen; desto obundna blir desto mjukare slutresultat! Komfort-attribut inkluderar gummiartade sidokontrollsystem samt instruktionsmanualer om hur man använder vilken form av uppsugningsmechanism som fungerar bäst för olika typer av situationer.

Racet

Bindningar spelar en viktig roll för hur ett par skidor presterar, och valet av bindning beror ofta på vilken typ av skidåkning du gör. De vanligaste kategorierna är racer, freestyle och freeride / backcountry.

Vi tar en titt på race-bindningar och deras speciella egenskaper nedan.

  • Racet: Racingbindningar passar perfekt för sport som slalom och speedskidåkning, eftersom de har höga maximala grepp som sedan kraftigt sänks när extra kontroll behövs. Dessa används vanligen med stora snedstegsvinkel. Racerbindningar har låg vikt, mjukare torgstöd, kraftiga gummiseglare och ger fullständig kontroll under de mest tröga slalommen.
  • Storlekar varierar beroende på användarens tyngd eller storleksbehov. Vissa modeller erbjuder lutningsslagreglering mellan 0°-12° beroende på behov; dessa brukar vara exklusiva modeller som är dyrare jämfört med andra racerbindningar utan justeringsmöjligheter. Fyrahuvsgungsystem finns i stort sett alltid tillgängliga för att dämpa kanteringen och hjälpa till att minska plattformens vibrationer under skidafton nedförsbacken.
  • Till skillnad från rumsrena slalombindningarnas begränsade extra funktioner är racersportmodellerna utrustade med enastående prestanda samt modern teknik såsom FWD system för att undvika axelsprickor vid halkbelastning; adjust-o-matic system som ger ytterligare 11 mm sidledslutpunkter för liditstyrka; bindningsafrikas bindingadaptiv forceringssystem som optimerar sidledskrafrikationen oavsett stigningsvinkel; samt svinsystemet ACD som justeras automatiskt för prickfri inpassning vid olika skiabackhoppslaster i hastigheter upp till 85 km/h.

Skidbindningskategorier

Det finns fyra huvudtyper av skidbindningar: alpina, frittids, allmountain och backcountry. Vilken som är bäst för dig beror på vilken typ av skidåkning du gör. Köper du skidbindningar, måste du veta vilken typ av skidåkning du ska göra. Då kan du välja rätt skidbindning.

Låt oss ta en närmare titt på skidbindningskategorierna:

  • Alpina
  • Frittids
  • Allmountain
  • Backcountry

Allroundbindningar

Skidbindningar kallas ofta för flikar, och de är speciellt utformade för att hålla utrustningen på plats när man åker. Allroundbindningar är ett perfekt val för nybörjare som inte stöter på några specifika krav gällande skidteknik.

Allroundbindningar erbjuder anpassningsbar flexibilitet och används normalt vid alpint skidåkningsaktiviteter. Det finns vanliga allroundbindningar som innehåller en upphöjd främre del och en flikstege, vilket hjälper till att begränsa uppdraget mellan stövel och bindning i backe samt förbättrar greppet nedförsbacken.

Allroundbindningskategorier inkluderar:

  • Installationsskruvar,
  • Bakre spänn-/automatiska releaseringsfliker (RAL),
  • Fristigningsoverdrag (FD) samt
  • NIS-skal.

Installationsskruvar har bara ett litet vrider tal som bestämmer locketfastigheten. Bakre spänn-/automatiska releaseringsfliker har en extra spak vilket gör det möjligt att justera den önskade avstängningsgraden med stor precision. Fristigningsoverdrag erbjuder tre justerbara upplåsbarhetsfunktioner med en separator tillsammans med ytterligare reflexfjederstyrka som kan regleras via genvridarens justering av framledens snedhetssystem. NIS-skalmonteringen ger dig full flexibilitet och beror helt på hur du skalas in i monteringarna – exempelvis om du ändrar lufttryck eller smidesnivån – men det kräver lite avancerad kunskap innan det kan användas effektivt.

Allroundbindningar passar både mestadels alpina backbettare som letar efter bra allminskapression samt park- och ryggpisterodutövare som behöver mer flexibilitet och responsivitet från bindningarna under snabba manövrar igenom bankryggarna. Detta gör dem perfekta val frisk i alla typer av terren, men de ges atittlat mer exponering nedför sluttande slitsmaskineri dit andra typer av bindningar inte bereddasi pass.

Freestylebindningar

När det gäller skidbindningar finns det ett antal kategorier som alla har olika egenskaper och funktionalitet. Freestyle-kategorin är speciellt utformad för att ge skidåkare maximal flexibilitet och rörelsefrihet i olika typer av tricks och stilar. Sådana bindningar är ofta lätta, låga och har en plattare profil för att tillåta böjda hopp, fritt rörliga spacer som ger mer flexibilitet i hälen, plus mindre spänningsanordningar som ger extra manövrerbarhet för tricks.

Freestylebindningar finns i flera olika storlekar, beroende på skidaftonens viktklassifiksering. Dessa inkluderar barnstorlekar med utbytbara remmar, juniorkategorier med ruvbarhetsreglage och en bred vuxenkategori med extra pålitliga mekaniska delar. Nya formade remmar erbjuder en extra nivå av bekvämlighet för åkare med illasittande alpinstövlar. Andra funktioner inkluderar axelband (som hjälper till att distribuera din vikt mer jämnt) samt termostatlock (för att hålla ligament fria från isens kraft).

Fyrledda bindingsmodeller erbjuder den senaste tekniken inom denna kategori knuten till retraktionsalternativ associerade med classic-bindningsstilen. Det finns intuitiva designs som inkluderade FreeFlexWalk-teknologi eller Cobra-retraktionssystem vilket möjliggör detektering av lutningsvinkeln och skydd mot hoppenergi frisbehov samt automatisk återgivning av frisbehovets energi under landningsfönstret. Fyrledda bindningar erbjuder dessutom freestyle specifikka element som Big Pivot Canting eller BFRfreewalk-system dessa justeringen ger ytterligare rörelsefrihet genom att gynna olika posepositioner under takeoff-och landingmomenten tillsammans med optimalt sidostabilitetsdesigns .

Freeridebindningar

Freeridbindningar är speciellt konstruerade för att möta de högsta harmen och ultimata prestandanivåerna inom freeskiing-kulturen. Freeridebindningar erbjuder maximal smidighet och manövrerbarhet för att hjälpa skidåkaren att anpassa sig till markens efterfrågan. De är fantastiska välbalanserade komponenter, byggda för styrka, stöd och respons som kan ta beteendet för dina skier till nya nivåer.

Medelhöga inkon utfärdas I den allra vanligaste ligger DIN-värdena 3–11 (normalt 6). Oftast sitter det universalplattor under skidan mitt priset av dem ger en annorlund artikel av styrka åt bindninglar. Med freereidebindningar av godstjock ökar deras uppgift; de har oftare halkmotståndetal i hela 120 mm som gör att du slipper oro fače för at bori extra halkpotentjsdetal in i ytan på din skida. Friktionshjulet finns på ablishylsen vilket gör at det gar snabbare at justera bindingars releasevarden utan att platta ner doiten under den tryckande helme et exciterande programet s jour rider genom rummet paa skidsporen.

De ger en optimal gripnivl under hetsiga spridningsplowes runt bergen – idealiskt fr era backeaanfall med stressande turer & vdnvagsfreridevilje!

Freeridebindningar har ett brett steg mellan DIN-värdena, vilket betyder att du kan jaga flera nivåer av responsivitet från din binding med minimal risk för instabilitet eller svag prestanda. Det ger dig flexibiliteten att anpassa din utrustning baserat på olika typer av terräng, metoder och teknisk komplikation – beroende pa du olika dagsform och yskaforhallanden!

Racebindningar

Racebindningar är konstruerade för att hålla dina skidor säkert fastspända under de aggressiva manövrar som krävs i tävlingsåkning. De är oftast lägre för att ge en bättre anslutning till skidorna och sjösatta med en relativt låg frigivelselstyrka som ger extra skydd och stöd när du hackar ut marken. De vanligaste racebindningarna är bantade versioner av alla bergsbaserade bindningar – vanliga alpina, touring och freeride.

  • Racing alpine: Designade för downhillracering med mycket begränsad flexibilitet mitt framfoten som erbjuder extra stabilitet och aggressivt hack på sluttamparna.
  • Walkable racing alpine: Sådana binder har den senaste DIN-standarden, vilket gör det lite enklare att justera dem till ett lågt lastlset men ger fortfarande den extra gaffelstyrkan som behövs vid racering.
  • Touring race: Dessa bindningar har rullsystem, vilket erbjuder effektiv artiskulation utan att offra friktionsstyrkan från rak stavfot.
  • Freeride Race: Liknande standardbindningshantering med frihetsgrad i vinkeln mellan skafterna – perfekt för backcountryfreestyle eller grönlinematcher!

Överväganden

Välja rätt skidbindning är viktigt. Alla bör tänka på det. Det finns olika typer av bindningar. Vilken som är lämplig beror på åkförmågor, skidskola och preferens.

Låt oss titta på de vanligaste bindningarna. Se vilken som passar bäst för vilken typ av skidåkning:

Vikt

Att bestämma vilken typ av skidbindning som är bäst för dig måste börja med att kategorisera användningen. Det finns bindningar som är lättare för vinteråkning, andra som är mer lämpliga för backcountry eller freesking och ytterligare varianter med skyddande finesser speciellt avsedda för park eller pipe.

Om du matar in riktig information om vad du letar efter kan du hitta den skidbindning som passar just din skidåkning bäst.

Vikten spelar en stor roll för specialiserad utrustning och det giltigaste draget med skidbindnings-teknologin är genomgången in i det ultralätta segmentet. Om du koncentrerar dig på backcountry-skidor så vill du se efter relativt enkla bindningar som bara har nödvändigheterna och minimum av funktioner osv. Nya bindningsdesigner tillbringade många timmar i materialval och produktionsprocesser, men viktförbrukningstoppen har nu passerats med stor skillnad jämfört med de tidigare generationerna dagar.

Pris

Pris är en av de faktorer som skidåkare allmänt och individuellt bör överväga när de bestämmer vilken typ av skidbindning som ska användas. Erfarna backar vet oftast att det kommer att liten eller ingen skillnad i valet mellan olika tillverkare, så vissa kan föredra att du sparar pengar genom att välja den billigaste binder som erbjuder de nödvändiga funktionerna.

Novicer hittar dock ofta styrkan om de väljer en bindning från en tillverkare som har etablerat sig och ansedd officiell ackreditering, vilket betyder att safety standards frivilligt antagits inom branschen. Priset har dock sjunkit stadigt på högkvalitativa skidanordningar camonant med den tekniska utvecklingen av mjukvaran, vilket gjort dem mycket mer billiga. Dessutom är prisskillnaden mellan billiga bindningar (under $50) och dyrare modeller ($150+) ofta smalare än man tror, medan upplevelsen bland dem sannolikt kommer bli likartad.

Insikten om ditt egna användningsfall kan vara avgörande i slutet – alltimeskiing har sammanställts ett antal intressanta tabeller för att hjälpa dig jämföra den nuvarande generationens val av binder baserat på funktionella egenskaper och prisvyer. Vi rekommenderar starkt att du bekräftar argumentationen mot din budget genom att lita på testresultaten och lite grundläggande efterforskning. Kompromisser kan behövas men det finns vanligtvis ingenting fel med litteratur shopping!

Användbarhet

Det här är ett ytterst viktigt val som måste göras för att säkerställa att din skidåkning är så säker som möjligt, samtidigt som det förbättrar ditt prestanda. Faktorer som användning, socknivå och typ av terräng påverkar vilken skidbindning man bör välja.

Uppföljarens användbarhet beror uppenbarligen på deras nivå av skicklighet. Ett nybörjarbindingsystem kommer inte att ha de slutgiltiga prestandafunktionerna som experter efterfrågar, eftersom en del funktioner som prisfest-, stabiliserings- och lockoutfunktioner inte kommer att finnas i ett enkelt system. Avancerade, high-end bindningar ger beroende på nivån av expertis stora prestandaförbättringar med funktioner som manuell justering av bindningsoffset för att öka styrkan under extrem terräng. Dessa bindningar innehåller ofta system med dubbla remmar för extra anslutningsstyrka till booten.

Beroende på vilken typ av terräng du skall åka på gynnar olika typer av bindningssystem. Inmatade system spanar djupt in i sidledet varabe aftermarken ett luftigare uppladdningssystem ger lite utrymme innan den aktiveras, vilket är bra för halkade snöförhållanden och backcountry skiing-fall dessa typer kan omformas mellan den hala och mjuka surfacen (ursprunglig backcountry) och rappdammarna samt annat vanlig resort terrainÖkad adapibilitet ges till passagererna genom olika justerbara offsetvinklar – ofta +o- 3 grader under bindingsbasern – vilket kan justera skidans responstid samt piruellene i icke bevarande Schüsser. Allmosaetselne har sin egna kontrollklanger vilket ger ridergene mer bredd i utsperssingarna.

Förslag

Välja rätt skidbindning är viktigt. Den måste passa din tyngd, typ av skidåkning och vilken typ du kommer att göra. Det hjälper dig att vara säker och prestera bättre.

Det finns olika typer av bindningar för olika skidåkningar. Låt oss titta närmare för att hjälpa dig att välja!

Allroundåkare

Allroundåkare betyder vanligen att du använder din skidåkning för olika typer av aktiviteter och områden. För allroundåkare är det viktigaste att söka efter samma egenskaper som krävs i nischområden – optimaler prestanda, viktkomfort, respons och du söker förmodligen efter en allroundrigg som kan prestera bra på pista, off-piste och utföra tekniskt utmanande situationer som bergsklandring.

Eftersom skidan används för olika typer av ridning rekommenderas att hitta en bindning med god smidighet/flexibilitet som hjälper till att mjukna ridningen men ger en lagom responsiv styrka samtidigt. Binder med god höjdjustering ger dig också full frihet att experimentera med din teknik och stil.

Freestyleåkare

För att hitta den bästa bindningen för dig som freestyleåkare måste du först fundera på din skidteknik. Om du ofta använder hopp och jumps eller allround freestyler med mycket jibbing borde du välja en flexibelt stöd med en mjuk eller medium flex som anpassar sig till dina rörelser när du trampar. Detta ger bra kontroll, men utan att begränsa din rörlighet. Fortsatt kan mellantramper söka stöd på grund av det mer kraftiga stödet från bindningarna.

En annan viktig faktor är de funktioner och egenskaper som bindningarna har, till exempel:

  • Automatisk justering av lägets leder
  • Låsbar pivot-skruv
  • Olika typer av utlösningsmekanismer som ger ökad säkerhet på skidorna och omfattande manuella anpassningsmöjligheter.

Dessa funktioner är nyckeln till att landa dina trick utan några problem, särskilt i sluttornas terrängparker.

Freerideåkare

Freerideåkare har för det mesta ett behov av att kunna åka på lössnö, kör uppför branta backar och färdas i snabbt tempo. För att stödja dessa specifika skidåkningsbehov kan en bredare binder som ger säkrare och stadigare vinklar under hårt åkande vara det bästa valet.

Det finns olika typer av bindningar som är anpassade till puderåkning, inklusive enheter som erbjuder högre frihet och manuell justering för att ge dig extra skydd. Det finns också specialiserade bindningar som integrerats med stövelsystem som hjälper dig med balanserad energi-/hastighetsöverföring. Tänk på att de flesta bindningar kommer i olika slags olika flexgraderingar för att passa din smak och gymnastiska nivå.

Oavsett om du letar efter extra skydd för onda nerver, dynamiska flexfunktioner eller kraftfull skillnadsgivande hastighetsreglering, är freeridebindningen den perfekta valet för dig som en erfaren skidåkare med specifika skidåkningsbehov!

Racers

Racerbindningar är ett perfekt val för skidåkare som söker en hög prestanda och maximal mångsidighet. Denna typ av bindning ger dig större kontroll, spänning i skidan och god respons när du vrider, bockar eller gör annan teknisk skiåkning. De har vanligtvis en lägre profil för att placera din fot nära marken, vilket ger dig mer kontroll. En racerbindning är dessutom betydligt justerbar och innehåller ofta fler bekvämlighetsfunktioner som olika löshöjder och flexibla anpassningsmöjligheter till olika skor.

Ett annat viktigt aspekt är att racerbindningar finns i två former – deras satser (med flera justerbara axel- och benspännen) eller deras drag (med endast ett ankelspänne). Den grövre formen gör det enklare att ta av dina skor innan du åker, men de andra erbjuder betydligt mer styrka och stabilitet. Det är alltså lite av en balansgång – vill du ha smidighet till skillnad från prestanda? En racerbindning kan ge dig det bästa av båda!

Avslutningsvis bör du notera att det allra viktigaste med racerbindningar är att de inte ger samma skydd som andra bindningssorter. Denna typ har inget strupcrook vilket innebär att om du tappar balansen kan det fortfarande resultera i yxlena benstubsvinkeln eller andra tragiska skiaccidenter. Var försiktig när du använder racers!

Frequently Asked Questions

Fråga 1: Vad är skillnaden mellan alpina och touring skidbindningar?

Svar 1: Alpina skidbindningar är designade för att prestera i uppförsbacke, medan touring skidbindningar är designade för att prestera bättre i nedförsbacke och är bättre lämpade för längre turer.

Fråga 2: Vilken typ av skidbindning är bäst för min nivå av skidåkning?

Svar 2: Det beror på vilken typ av skidåkning du föredrar. Om du är en vanlig alpin skidåkare är en alpin skidbindning bäst för dig. Om du är en backcountry skidåkare är en touring skidbindning bäst för dig.

Fråga 3: Är det bättre att använda en alpin eller touring skidbindning för off-piste skidåkning?

Svar 3: Om du planerar att skidåka mycket i off-piste är det bäst att använda en touring skidbindning, eftersom det är lättare att manövrera i off-piste med en touring skidbindning.